Nada Admin
Érdeklődési kör : Sok van Hobbi : Ebből is van pár
| Tárgy: Receptek Vas. 11 Jan. - 18:31 | |
| A finom receptek topicja. | |
|
AlmosMaci VIP-tag
Érdeklődési kör : keleti kultúra Hobbi : írogatok
| Tárgy: Re: Receptek Hétf. 12 Jan. - 13:56 | |
| Szombaton nem volt kedvem vacsorát főzögetni helyett pucoltam krumplit, elnegyedeltem, beledobáltam egy jénai tálba, megszórtam ételízesítővel, sóval, szalonnát daraboltam a tetejére, sajtot és vajat kapott még, majdbetettem a sűtöbe.Negyedóra alatt kész volt a vacsi. Nyammmm... | |
|
Liaram Lelkitárs
Érdeklődési kör : Biológia, környezetvédelem, orvostudomány, természettudományok Hobbi : Természetfotózás, rajzolás (kézi, digitális), zene, éneklés, séta a természetben, állatok
| Tárgy: Re: Receptek Vas. 29 Márc. - 21:52 | |
| Esti "nasinak" ajánlom a következő nagyon egyszerű receptet:
Csirkeszárny ketchupos-fokhagymás krémben sütve: A krémhez egy pici olajat(egy kávés- vagy mokkáskanálnyi),ízlés szerint ketchuppal,fokhagymakrémmel és kevés cukorral,vagy még jobb ha mézzel elkeverünk,majd alaposan bekenjük vele a csirkeszárnyakat és megsütjük.Köret nem szükséges hozzá.Személy szerint imádom a krém édeskés-fűszeres ízét,érdemes kipróbálni:) | |
|
Liaram Lelkitárs
Érdeklődési kör : Biológia, környezetvédelem, orvostudomány, természettudományok Hobbi : Természetfotózás, rajzolás (kézi, digitális), zene, éneklés, séta a természetben, állatok
| Tárgy: Re: Receptek Vas. 12 Júl. - 23:39 | |
| Gyors,egyszerű és finom!Madártejet kedvelők figyelmébe ajánlom! Madártej szelet:Hozzávalók: -8 tojás -25dkg porcukor -3 csomag vaníliás cukor -10 púpozott evőkanál liszt -1 margarin kocka (250g) -1 liter tej Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.A sárgájához hozzáadjuk a vaníliacukrot,a porcukrot,és habosra (fehéredésig) keverjük.Ezután hozzá keverjük az előzőleg felolvasztott margarint és a lisztet,majd végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.Ezután hozzáadjuk a liter tejet.Nem kell megijedni,az eredmény egy teljesen híg,madártej-szerű lé lesz,ezt kell egy magasabb falú tepsibe önteni (sütőpapírra,vajazásra nincs szükség),majd kb. 160 fokon egy óra hosszáig sütni.Ha felpúposodik,nem kell megijedni,mert normális jelenség.Ha kész,állni hagyjuk ameddig teljesen ki nem hűl,ezután-bármilyen hihetetlenül hangzik a kiindulási anyag halmazállapotából ítélve- szeletelhető lesz! Az az érdekessége,hogy a "lé" alja meg fog keményedni,és tésztaszerűvé válik,míg a teteje túrószerű marad.Íze a madártejéhez nagyon hasonlít.Jó nassolást! | |
|